De do’s and don’ts van de digitale transformatie

‘Een ceo die zegt dat innovatie de toekomst heeft, is hetzelfde als een Miss World die praat over de wereldvrede.’

Ceo’s roepen vaak dat ze willen innoveren. Ze nemen dan meestal een chief digital officer aan, en vervolgens verandert er weinig tot niets. Maar digitalisering slaagt alleen als de gehele bedrijfscultuur verandert en de ceo bereid is offers te brengen.

Mooi artikel uit het FD over digitale transformatie. Lees hem vooral in zijn geheel:
https://fd.nl/morgen/1204024/de-digitale-leider-staat-vaak-alleen

Een mooi overzicht en waard om opnieuw te delen is het lijstje over de do’s and don’ts van de digitale transformatie:

Wel doen:

  1. Creëer een cultuur waarin digitaal van iedereen is. Zorg dat alle afdelingen weten wat het voordeel is van digitale vernieuwing, zodat ze er niet omheen kunnen. Ook als daar moeilijke keuzes voor moeten worden gemaakt.
  2. Geef werknemers het vertrouwen dat ze mogen falen. Falen is nodig om van te leren en om succes te bereiken. Maar faal wel snel. Leer ervan en ga verder met het volgende idee, zodat succes snel binnen handbereik komt.
  3. Geef zelf het goede voorbeeld en geef vervolgens aan waar je naartoe wilt. Maar laat de weg daar naartoe over aan de werknemers. De opdracht een concreet product te maken, slaat innovatie dood. Hoe groter de vrijheid, hoe meer innovatie er uit het bedrijf komt.

Niet doen:

  1. Neem geen digitale manager aan om die vervolgens de gehele digitale transformatie op te laten knappen. Zonder het geloof en de steun van de ceo kan een chief digital officer geen veranderingen doorvoeren binnen het bedrijf.
  2. Koppel het loopbaanperspectief van werknemers niet aan het succes van innovatieve projecten. Dan durft niemand zijn nek uit te steken. Zorg juist dat projecten worden gewaardeerd.
  3. Zet geen aparte innovatieafdeling op. Dat geeft aan dat digitaal nog steeds niet is gericht op iedereen. Ook houdt dit de silo’s binnen een bedrijf in stand. Digitaal moet de verantwoordelijkheid van iedereen zijn.